Lennart Huizing ontwikkelt digitaal

De wereld wordt in hoog tempo kleiner. De opkomst van het internet bevestigt slechts die trend. Het is nu mogelijk, zelfs voor het MKB, om zaken te doen in China, India of waar dan ook ter wereld. Alle benodigde informatie is direct beschikbaar en ongelooflijk dichtbij. Maar de ontwikkelingen gaan ook steeds sneller. Dat maakt het moeilijk om de kansen te grijpen terwijl ze zich voordoen. Zeker als je weet dat overal in de wereld uw concurrenten proberen u te snel af te zijn.

Lennart Huizing

Ik verdiende mijn sporen in de digitale ontwikkeling zowel in het bedrijfsleven - tien jaar - als in een politieke omgeving - drie jaar. Als manager research & development hielp ik een groot marktonderzoeksbureau de 21e eeuw in. Daarbij ontwikkelde ik een compleet nieuwe infrastructuur voor online onderzoek, die gold als de absolute voorhoede op het gebied van online onderzoek. Ook adviseerde ik bij de ontwikkeling van het succesvolle project VerbeterDeBuurt.nl, winnaar van de eParticipatie Award 2009. VerbeterDeBuurt helpt gebruikers om problemen in de openbare ruimte snel en efficiënt onder de aandacht van de betreffende gemeente te brengen, wat leidde tot een verbetering van de gemeentelijke dienstverlening. Bovendien ik adviseer een politieke partij over digitale vrijheden.

Een opstartend advocatenkantoor vroeg mij en mijn vaste communicatiestrateeg/grafisch vormgeefster Babette Porcelijn te helpen hun vernieuwende visie en eigenwijze verdienmodel te vertalen in een geschikte online communicatiestrategie. Wij vertaalden hun vraag in een krachtige online aanwezigheid en meertalige website op basis van bewezen technologie.

Mijn kracht ligt in het doorgronden van uw verdienmodel, om deze te vertalen in nieuwe kansen in het digitale tijdperk. Mensen met wie ik heb gewerkt roemen mijn grote inlevingsvermogen, mijn creativiteit, kennis van zaken en ervaring met de laatste technologie. Daarom ben ik de juiste sparring partner voor u. U kunt mij inzetten als trainer, spreker, architect of aannemer van uw digitale strategie.

Uw digitale strategie

Haalt u het onderste uit de kan in uw digitale strategie? Of denkt u misschien dat uw verdienmodel zich niet laat vertalen naar het internet? Uit mijn ervaring weet ik dat er meer mogelijk is dan u denkt. Kleine winkels hebben het steeds vaker moeilijk, maar kunnen een mondiale afzetmarkt vinden door effectief gebruik te maken van online bronnen. Kunt u niet concurreren met Zalando of Bol.com? Door uw online strategie te richten op uw werkelijke kracht, kunt u concurreren met iedereen! Maar handelt u wel snel, want uw concurrenten zitten niet stil. Neem daarom snel contact op me op, dan help ik u ook de 21e eeuw in.

Ik help u graag met...

Van idee via plan naar succes

Innoveren is een vak. Je begint met een idee, maar hoe kom je tot een afgerond product? Ik heb ervaren dat er verschillende fases zijn die moeten worden doorlopen. In de eerste plaats is dat het vormgeven van het idee in een concept. Dat concept kan worden getoetst. Het ontwikkelen van een idee tot een (online) dienst is duur en succes is onzeker. Daarom is een korte startfase noodzakelijk, waarin de belangrijkste aspecten van idee in de basis worden uitgewerkt, tot het punt waarop ze objectief te beoordelen worden op haalbaarheid en kosten. Dat is wat ik het concept noem. Een concept bevat alle belangrijke informatie waarmee je bepaalt of het de moeite waard is om te investeren in het idee. Daar hoort bij: een uitgewerkt ontwikkelingsplan (product breakdown), een risico-analyse en een marktanalyse.

Portfolio

Moving2Work is een startend bedrijf in loopbaancoaching, re-integratie en outplacement. Om een goede webpresence te krijgen, ontwikkelde ik samen met Studio Porcelijn een website op basis van Drupal.

Een startup waar pit in zit

Een starter heeft ook een professionele website nodig, in een professionele, frisse huisstijl. In samenwerking met Babette Porcelijn maakte ik van een beperkt budget een website die kwaliteit uitstraalt. De kwaliteit die past bij de dienstverlening van Pit4Business, het nieuwe bureau van Tjitske Pitstra.

Een website voor en over de regio

Boekhandel Almelo was toe aan het opzetten van een eigen webshop. Daarvoor ontwikkelde ik een op Drupal/Ubercart gebaseerde site met een vrolijk thema met 'echte' boekenplanken. Natuurlijk verzorgden we ook het automatisch inlezen van de dagelijkse wijzigingen in de inventaris vanuit het Centraal Boekhuis. Alle boeken die daar voorradig zijn, kunnen via de boekhandel worden besteld. De logistieke afhandeling gebeurt door de boekhandel zelf.

Innovatieve advocaten

Griph is een jong kantoor met 25 jaar advocatuurlijke ervaring dat met moderne middelen en een innovatieve wijze van samenwerken een nieuwe invulling wil geven aan de advocatuur. De no-nonsense approach van Griph vertaalt zich in een daadkrachtige en oplossingsgerichte aanpak, transparantie in communicatie en facturering, betrokkenheid bij onze cliënten en een ondernemende werkwijze. De advocaten die bij Griph zijn aangesloten, hebben ruime ervaring en bijzondere expertise opgedaan bij grote en gerenommeerde kantoren.